Privat hemtjänst lockar inte kommunanställda

Inte en enda kommunanställd inom hemtjänsten i Helsingborg hoppar av sitt kommunala jobb och startar eget för att konkurrera med kommunen om pensionärerna när nu hemservicen konkurrensutsätts i Helsingborg.

Det här gäller hjälp för pensionärer med städning tvätt inköp och lite  fixartjänst. Och hittills har kommunala bolaget Entek ordnat den servicen, men i slutet av augusti får pensionärerna i Helsingborg chansen att välja bland flera företag.

Fredagen var sista dagen att anmäla intresse och det kom svar från elva företag, men ingen av dom anställda på Entek var med. Ingen tog möjligheten starta eget företag. – Jag vet att personalen trivs hos oss. Vi ger dem bra utbildning och de har en trygg anställning. Vi är en väl fungerande organisation som är beredd att möta konkurrensen, säger Lisette Åkerman, chef för Entek städ och hemservice 

De företag som ger sig in och vill konkurrera om de 1500 pensionärer som har rätt till hemtjänsten i Helsingborg det är det relativt stora vårdbolaget Kosmo, det är  städföretaget Support syd med  200 anställda,  det är  Samhall  och det är Riksbyggen  och Helsingborgshem  som redan har provat med egen hemservice.

Bara ett par riktigt små städbolag med ett par anställda ger sig in konkurrensen.

– Vi är mindre och kunderna kan ha en direktkontakt med oss, säger Katja Adolfsson, Ingelmills handelsbolag.