Vramsån allt bättre

Samarbetet mellan bland andra Kristianstad Vattenrike och Världsnaturfonden för att skydda Vramsån ger allt bättre resultat.
I fyra år har projektet för att skydda Vramsån och den speciella naturen som finns i och omkring ån pågått. I Vramsån finns bland annat Sveriges äldsta djur, flodpärlmusslan, och den enda vilda jättemöjan i hela Norden. Projektledaren Michael Dahlman är mest nöjd över att havsöringen nu kan vandra upp i ån. Flodpärlmusslan behöver nämligen havsöringen för att kunna föröka sig. Flodpärlmusslan drar alltså nytta av att havsöringen kan vandra längre upp i ån nu, men Michael Dahlman vill göra mer för att flodpärlmusslan ska bevaras. - Vi ska se om vi kan göra en helt ny musselbotten någonstans. För att se om musselbarnen kan överleva i den nya bottnen. Kan vi göra det näst år så är det en stor investering som jag tycker är väldigt spännande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".