Kirseberg ska bli en bättre plats

Projektet Hej Kirseberg ska göra Malmöstadsdelen Kirseberg bättre att bo och vistas i. De som bor i stadsdelen har fått tycka till och många har gett förslag på förbättringar.

Maria Isling från gatukontoret i Malmö är projektledare för Hej Kirseberg och säger att det oftast inte handlar om några storslagna önskningar.

– Mycket handlar om väldigt enkla saker. Man önskar bättre bänkar, mer papperskorgar och fler hundlatriner, säger Maria Isling från gatukontoret i Malmö.

Projektet Hej Kirseberg drog igång vid årsskiftet och drivs av gatukontoret i Malmö, Kirsebergs stadsdelsförvaltning och polisen. Totalt har projektet samlat in 1235 synpunkter från boende i området. Många av önskemålen har handlat om trafik, renhållning, parkmiljöerna och trygghetsfrågor.

– Det första konkreta som hände var att vi byggde en scen till Backakarnevalen som var den nionde juni. Jag har precis beställt bänkar och papperskorgar, så en hel del saker är på gång, säger Maria Isling från gatukontoret i Malmö.

Projektet Hej Kirseberg ska dessutom undersöka om det går att bygga en skejtanläggning och göra fler hundrastplatser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".