Vägarbete irriterar bilister

De senaste veckornas vägarbete på E6 mellan trafikplatserna Borgeby och Lundåkra utanför Löddeköping har väckt en hel del irritation hos många bilister.

Vägarbetets sträckning är en mil långt och södergående körbana är avstängd för trafik. Men nu ser det ut som om vägen kommer att öppnas en vecka tidigare än planerat.

– Vi skulle ha öppnat vägen runt den 20 juli men nu har entreprenören jobbat på så pass snabbt att det kommer se ut som om vi kommer att kunna öppna vägen omkring en vecka tidigare, säger Malin Bergkvist, informatör på Vägverket.

Det arbete Vägverkets entreprenör utfört på vägsträckan kommer dock att upprepas på den norrgående körbanan i slutet av augusti.

– Vi kunde ha börjat med den andra etappen direkt men det gör vi inte för att vi vill skona semestertrafiken, säger Malin Bergkvist, informatör på Vägverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".