Hägglund vill slå samman Skånedistrikt

Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund vill att de kristdemokratiska distrikten Kristianstad och Malmöhus ska gå samman. Men en sammanslagning kan bli svår menar kristdemokraternas Malmöhus-ordförande Rolf Tufvesson.

Diskussionen går långt tillbaka i tiden, i 15 år har Kristdemokraterna i Skåne diskuterat att gå samman.

– Från Malmöhusdistriktets sida har vi föreslagit sammanslagning vid två tillfällen men då har det inte gått. Jag tror det är viktigt att sådana här processer kommer underifrån och att det bygger på ett samarbete mellan lokalavdelningar och distrikt, säger Rolf Tufvesson, ordförande för kristdemokraterna i Malmöhus.

Partistyrelsen har aviserat en sammanslagning av distrikten redan i september men Rolf Tufvesson är skeptisk till förslaget.

– Det är ju vår partistyrelse som har makten i handen men att tvinga igenom den här typen av processer tror jag är förödande för den framtida verksamheten, säger Rolf Tufvesson, ordförande för Kristdemokraterna i Malmöhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".