Svedala kommu får egen hymn

I september fyller Svedala 30 år som kommun. Det här ska firas med bland annat konserter, picknick och utställningar. Dessutom ska det skrivas en speciell Svedalahymn.

Svedalahymnen ska komponeras av Svedalaborna själva. Det är i alla fall kommunens förhoppning efter att utlyst en tävling som uppmanar invånarna att skicka in egna förslag på en Svedalahymn. Karin Leeb-Lundberg är den som är ansvarig för 30-års jubileet.

– Hymn ja det är ju ett lite speciellt ord, lite pretentiöst kanske men det behöver det inte vara. Det kan vara vad som helst. Man kan också ha hymnen som en inspelning och ge bort när man har besök, säger Karin Leeb-Lundberg.

Än så länge har tävlingen inte varit någon direkt succé, bara två låtar har kommit in till kommunen. Hur och när hymnen egentligen ska användas, det är inte heller helt glasklart. Men oavsett vad den ska användas till så är Svedalaborna överlag glada över att få en alldeles egen låt.

– Det är trevligt och de är duktiga på att ordna saker här i Svedala och folk ställer alltid upp, säger Svedalabon Gert Nilsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".