Klagomål ger material till klagokör

Malmöborna vill klaga på mycket. Knappt hade Malmöfestivalen hunnit offentliggöra att man behöver material till sin klagokör innan de började strömma in. Hittills har ett 20-tal klagomål skickats in.

Tanken är att människor ska kunna bidra med klagomål och sedan komponerar Mattias Leesment Bergh körmusik och allt framförs på Malmöfestivalen i augusti. Karin Karlsson är den som tar emot klagomålen.

– Ja jag tycker att några klagomål är väldigt roliga. Tillexempel att från plingplonget från hissen på jobbet är för omusikaliskt, dirigenterna borde flörta mindre med sopranerna och Malmborgs i Limhamn borde ha öppet till tio på kvällen. Så det är olika klagomål som har kommit in, säger Karin Karlsson.

Många bra klagomål
Allmänt missnöje som att politikerna gör för lite skulle nog kunna sägas om folkvalda i de flesta svenska städer menar Karin Karlsson. Men annat är mer precist för Malmö, som att det är för mycket tång och stenar på stranden. Att det är för många gäss i stan och för mycket hundbajs.

En skribent undrar hur Film i Skåne kan flytta till Ystad när alla filmare bor i Malmö. En annan är ytterst irriterad på sin chef som hela tiden får nya arbetsbelastande idéer. Men eventuellt utpekade personer kan vara lugna, inga namn kommer att nämnas i kören. Det blir kompositören Mattias Leesment Bergh, som vanligtvis är elev på musikhögskolan, som ska sätta musik till klagomålen.

– Det har kommit in bra klagomål, tillexempel att det sjungs för lite på bussen. Man får idéer direkt, säger Mattias Leesment Bergh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".