Erkänner handlingen men inte mord

På onsdagen inleddes rättegången mot en 25-årig man som står åtalad för mordet på sin jämnåriga fru tidigare i år. Mannen erkänner handlingen, men hans försvarar anser inte att brottet ska rubriceras som mord.

Händelsen inträffade i parets gemensamma bostad i Malmö och enligt det rättmedicinska utlåtandet blev kvinnan utsatt för stor brutalitet.

– Jag vet inte, jag vet inte, jag vet inte. Det upprepar mannen när åklagaren vill veta varför han mördade sin fru den där morgonen i mars tidigare i år. 25-åringen slår ut händerna och säger att han inte kan ge något svar.

Kanske var han var stressad över misstankarna att hustrun var otrogen. Fast egentligen spelar ingen roll om det var så eller inte. Hon skulle aldrig ha dött konstaterar han.

Själv hade mannen aldrig någonsin haft tankar på att skada henne, men den där morgonen var han inte sig själv säger han sedan.

Det var den 19 mars i år som mannen först tog stryptag på sin fru och sedan högg henne upprepade gånger i halsen i den gemensamma bostaden i Malmö.

Händelsen föregicks av att kvinnan försökte bryta upp äktenskapet. Väskor stod packade. Den här morgonen steg hon upp på morgonen för att åka till sin utbildning.

25-åringen steg också upp för att han ville prata med hustrun och frågade henne upprepade gånger vad som var fel. Kvinna vägrade svar och slog honom i huvudet. Det var där efter som mannen tog stryptag och skar hustrun till döds.

Efteråt kontaktade 25-åringen polisen och 7.53 på måndagsmorgonen dödsförklarades kvinnan. Rättegången fortsätter på torsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista