Länsöverdirektör beställde rapport

Det var länsöverdirektören Lise-Lotte Reiter som beställde den konsultrapport som analyserar Sacos enkät om arbetsklimatet på länsstyrelsen. Konsultrapporten innehåller uppgifter om att 50 av de 170 inlämnade svaren till Sacos enkät inte är statistiskt säkerställda.

Lise-Lotte Reiter säger dock att länsledningen inte kommer att fästa någon vikt vid de resultat som framkommer i konsultrapporten.

– Vi har gjort analysen utifrån att vi inte är analytiker i länsledningen. Vi behövde professionell hjälp med att bedöma Sacos enkät, inte för att ifrågasätta den, säger Lise-Lotte Reiter, länsöverdirektör.

Konsultrapporten innehåller bland annat uppgifter om att 50 av de 170 inlämnade svaren till Sacos enkät inte är statiskt säkerställda. Detta eftersom man inte kan garantera att svaren kommer från Sacos-medlemmar. Landshövdningen Göran Tunhammar säger precis som rapportens beställare att man inte kommer fästa någon vikt vid rapporten.

– Rapporten har inte det syftet utan det är bara ett stöd för länsledningen att kunna förhålla sig statistiskt till Sacos enkät, säger länsöverdirektör, Lise-Lotte Reiter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".