Många vägar under vatten

Vägverket rekommenderar bilister att inte köra in till Malmö eftersom i stort sett alla infartsvägar står under vatten och det är långa köer.

Vid Västkustvägen står vattnet så högt att vägskyltarna inte syns och där arbetar bärgaren Mats Kristrup som också var ute i torsdags och bärgade bilister som fastnat i vattenmassorna.

– Det största problemet var att folk inte tänkte sig för, de gasade rakt igenom och sen blev det tvärstopp för att bilen sög in vatten och vad jag vet är det många som förstört sina motorer, säger bärgaren Mats Kristrup.

Mats Kristrup tycker att bilisterna chansar för mycket när de kör ned i vattensamlingarna. Har bilen ett lågt luftinsug tar det inte lång tid för motorn att fyllas med vatten och det blir tvärstopp.

– Det är rekord, jag har aldrig sett något liknande. Det är en naturkatastrof utan dess like, säger bärgaren Mats Kristrup.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista