Lie Nilsson betraktar hålet i taket. Foto: Rebecka Gyllin.

Badrumstaket rasade in

Det är inte bara vägar och villor som drabbas av det ihärdiga regnandet. Lie Nilsson som bor i en nybyggd lägenhet i området Jakriborg i Hjärup utanför Lund fick en rejäl chock när hon kom hem på torsdagskvällen.

– När jag kom hem hör jag något som låter som ett skyfall. Då går jag in i badrummet och när jag tittar in så ser jag att hela taket har trillat in. Allt ligger i badkaret, säger Lie Nilsson.  

Efter att det samlats vatten ovanpå en gipsskiva ovanför Lie Nilssons badkar gav den vika och ramlade ner. Kvar är ett två gånger en meter stort hål. Det var ingen hemma när gipsskivan rasade men dagen efter olyckan snurrade många tankar i Lie Nilssons huvud.

– Det här är hemskt. Det är ju ett nybbygt hus. Jag flyttade in för två veckor sedan. Det första man tänker tänker är om ens barn hade varit här, vad hade hänt då. Det är inte alls roligt, det är ju liv man sätter på spel, säger Lie Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".