Skånes vägar torkar upp igen

Läget på de skånska vägarna har förbättrats sedan fredagens regnväder. Vägverkets entreprenörer är just nu ute och undersöker hur stora skador vägarna tagit av det kraftiga regnet.

– Det ser mycket bättre ut nu än sent på fredagskvällen. Yttre och inre Ringvägen runt Malmö är helt öppna igen. Det är bara mellan Spillepengen och Sege som det är stängt eftersom där fortfarande är mycket vatten, säger Eva Hast är informationsansvarig på Vägverket region Skåne.

Istället är det ett femtontal småvägar runt Ängelholm och Klippan som är avstängda nu. I går kväll fick dom nämligen det regn som drog norrut från Malmö. Även Rönne å har stigit och svämmat över väg 1863.

Än så länge har inga rapporter kommit in om hur det ser ut på E6:an i höjd med Landskrona. På fredagskvällen spolades en bit av vägen bort vilket ledde till att det ena körfältet fick stängas av.

Man behöver inte oroa sig för att ta bilen idag om man tar det lugnt, enligt Eva Hast. En mer er detaljerad information om vilka vägar som är avstängda finns på Vägverkets hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".