Utredningar om knivöverfall läggs ner

Polis och åklagare lägger nu ner utredningen av två misstänkta överfall i Sibbarp och Limhamn i början av året. Rättsläkaren utesluter inte möjligheten att de påstådda offren, två kvinnor i undre medelåldern, själva kan ha tillfogat sig sina skador.

Det ena fallet rör en kvinna i 35-årsåldern som i januari anmälde att hon blivit knivskuren av en joggare när hon var på promenad i Sibbarp. En man greps misstänkt för brottet men släpptes i brist på bevis.

En månad senare anmälde en kvinna i 40-årsåldern att också hon blivit överfallen av en ensam gärningsman, den här gången i Limhamn. Utredningarna har nu lagts ner. Enligt Bengt-Åke Malm, biträdande chef på polisens kriminalsektion i Malmö, beror det på att man inte lyckats få fram någon gärningsman.

Uppgifter gör också gällande att den rättsläkare som undersökt de båda kvinnorna inte kan utesluta att de själva kan ha tillfogat sig de skador som ligger till grund för anmälningarna.

– Det framgår inte varför, men det är den bedömning som han gör, säger Bengt-Åke Malm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".