Samarbete kan ge vindkraft i Hanöbukten

Det ser ut att bli ett samarbete mellan de båda parterna som ansökt om att bygga en vindkraftspark i Hanöbukten utanför Åhus. Vattenfall och Hanöbukten Offshore AB har begärt uppskov hos miljödomstolen för att kunna arbeta fram en gemensam ansökan.

– Vi undersöker om vi kan få till ett samarbete med Vattenfall. Istället för att jobba parallellt kanske vi kan få till ett samarbete, säger Ulf Ek, informationsdirektör på Wallenstam som är en av ägarna till Hanöbukten Offshore AB.

Turerna har varit flera kring den tilltänkta vindkraftparken i Hanöbukten. I slutet av 2006 lämnade Vattenfall in sin ansökan och några månader senare kom det flerägda bolaget Hanöbukten offshore AB med sin ansökan.

Under våren bad miljödomstolen de båda parterna att försöka komma överens sinsemellan om en lösning. Och i förra veckan lämnade dom båda företagen in en ansökan om uppskov till den 31 oktober för att arbeta fram ett eventuellt samarbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".