Byggstart på Hylliearena om tre år

Om tre år är det tänkt att den nya jättearenan i Hyllie ska börja byggas. Idag presenterade byggherren Percy Nilsson de detaljerade planerna på jättearenan och shoppingcentret i Hyllievång i Malmö.
Tillsammans med Scandinavian Tower hoppas en entusiastisk Percy Nilsson att anläggningen ska bli ett nytt centrum i södra Malmö. - Jag ser ju utvecklingen av Hyllie som kanske mer spännande, men detta är ju startskottet. 12 000 åskådare Arenan ska kunna ta in 12 000 åskådare vid konserter eller hockeymatcher. I direkt anslutning ligger en galleria med plats för mellan 40 och 100 butiker eller restauranger. Man har även tänkt sig biografer, bowlinghall och ett sciencecenter med en regnskog. Hylliestationen är navet Tanken är att allt ska stå klart 2007, ett år före Citytunneln. Navet i området är nämligen Hylliestationen. Vilken betydelse det får att Citytunneln blir ett år försenad är ännu oklart. Finansiärer finns 2.5 miljard kostar i alla fall anläggningarna. Och Percy Nilsson tror inte att det ska bli några problem att hitta finansiäerer. - Det finns många som är intresserade, jag talar just nu med fonder och har kommit långt på vägen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".