IFK Ystad bildar aktiebolag

För att lösa sina ekonomiska problem kommer handbollsklubben IFK Ystad nu bilda ett aktiebolag av sin elitverksamhet. Det beslutades vid föreningens årsmöte på måndagen.

– Idrottsaktiebolaget ska sköta elitlaget, breddverksamheten ska skötas av föreningen, säger Hans Hultén, ordförande i IFK Ystad.

IFK Ystad åkte ur högsta serien i år. Klubben har haft stora skulder och det här är ett sätt att komma tillrätta med problemen.

För att ändringarna ska gå igenom måste klubbstyrelsen tilldelas 51 procent av aktierna i det nya idrottsbolaget.  På årsmötet fick styrelsen ta emot många funderingar och tankar från IFK Ystads medlemmar.

Idrottsföreningen IFK Ystad bildades redan 1927 och är mest känd för sina handbollsherrar som spelar i elitserien och som bäst tagit sig till semifinalen 2004. I år fick klubben ta ett tungt steg ner till division ett igen efter att spelat i högsta serien i tio år. Men det är inte detta som fått styrelsen att vilja bilda aktiebolag, planerna har funnits länge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".