Nio av tio antagna till förstavalet på högskolan

Nio av tio behöriga sökande har antagits till höstens högskoleutbildningar, efter den första preliminära antagningen. På Malmö högskola är det fortfarande mest populärt att läsa till sjuksköterska, socionom, fastighetsmäklare och tandläkare.

Till hösten är det premiär för en rad nya masterutbildningar i Malmö. Bland annat startar man landets första masterutbildning i sexologi. Programmet är efterfrågat sedan tidigare och är också den nya utbildning som har varit mest populär. 40 personer står på reservplats inför terminsstarten i höst.

– Vi tror att det är eftersom det är en utbildning som det finns behov av. Den vänder sig i första hand tillyrkesverksamma, kuratorer, sjuksköterskor och lärare, som behöver vidareutbildning, säger Hanna Holm, informatör på Malmö högskola

Vilka som verkligen kommer in på högskolan är långt ifrån klart. Enligt Hanna Holm är trenden att den slutgiltiga antagningen skjuts allt närmare terminsstart för varje år som går.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".