Stångbybor kritiserar kommunen

Samhället Stångby utanför Lund ansattes hårt under förra veckans regn och många boende menar att det är kommunens fel att så många drabbats. Många tror också att problemen är kopplade till de omfattande nybyggnationerna som pågår i området.

Johan Albertén är en av alla Stångbybor som drabbats av översvämmningarna.

– Felen här har ju uppstått i början av år 2000 då man började göra förändringar här ute på nybyggnadsdelen. Där verkar det som man har chansat grovt och inte riktigt gjort allt det man skulle för att det nya avloppet skulle få rätt dimensioner, säger Johan Albertén.

Johan Albertén delar sina uppfattningar med många andra Stångbybor som drabbats av regnet. Men om han och de boende i Stångby har rätt, det vill inte Magnus Ek som är ställföreträdande chef på VA-verket i Lund inte svara på utan han säger att saken ska börja utredas i augusti.

– Vi vet inte i dagens läge vad som har hänt utan det får undersökningen visa. Det är för tidigt att i det här läget att säga att den eller den är ansvarig för det som inträffade, säger Magnus Ek som är ställföreträdande chef på VA-verket i Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".