Vattenåtgång förbryllar i Höörs kommun

I början av juni vid den tillfälliga värmeböljan ökande vatten förbrukningen onormalt mycket och i Höörs kommun och ingen vet varför det blev så. Det hela upptäcktes på måndagen efter den varma helgen.

– När vattenpersonalen kom tillbaka så var nivån i vattenreservoaren, säger Ronny Johansson, teknisk chef i Höörs kommun.

Mer än femhundra kubikmeter eller tusentals badkar mer vatten än normalt hade gått åt under den varma helgen. Det mesta försvann i den nordöstra delen av kommunen och någon förklaring till hur det kunde bli så finns inte.

Nu vill Ronny Johansson och hans kollegor gärna få tips om vad som kan ha hänt. För om det här är något som skulle ske regelbundet vid varmt väder så måste ledningarna kanske byggas om så att ingen i kommunen riskerar att bli utan vatten. På tekniska kontoret tar man gärna emot tips. Någon fara för bestraffning är det inte om man skulle vara orsak till den onormalt stora åtgången av vatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".