Miljoner ska höja kvinnolöner

Helsingborgs kommun ska satsa 38 miljoner kronor på att minska gapet mellan kvinnor och mäns löner. Satsningen kommer efter att Helsingborgs kommun kartlagt lönerna efter jämtställdhetslagens krav.

– Vi har ett antal kvinnodominerade grupper främst inom vård och omsorg och socialtjänst, där det finns löneskillnader vi inte kan förklara på ett nyaktigt sätt jämfört med mansdominerade grupper, säger Jörgen Britzén, personaldirektör i Helsingborg.

För att komma till rätta med problemet så satsas 38 miljoner kronor under en treårsperiod. Pengarna ska helt och hållet gå till utpekade yrkesgrupper, som då främst är grupper inom vård, omsorg och socialtjänst, där löneskillnaderna är störst. Genom satsningen får alltså kvinnor här en högre lön. Men däremot så kommer inte alla att automatiskt få mer pengar i lönekuvertet.

– Det är en individuell lönesättning och så är avtalen konstruerade. Det ska vara en lön som motsvarar prestation, säger Jörgen Britzén, personaldirektör i Helsingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".