Många butiker i Klippan stängda

Ett område på 300 meter från en bilverkstad på Stackarpsvägen i Klippan kommer att vara avstängd under dagen och det gör att flera butiker inte kan ha öppet på fredagen. Området har spärrats av efter att verkstaden tidigt i morse började brinna och eftersom där finns gasflaskor finns det risk för explosion.

– Det blir en tapp i försäljningen och det kommer extra gods. Det drabbar även kunder som inte får ut sitt gods, säger Mats Aronsson butikschef byggvaruhuset Optimera

På det avspärrade området ligger också järnvägsspår vilket innebär att tågen mellan Perstorp och Åstorp kommer att vara inställda under hela dagen.

Det var strax efter klockan tre i natt som bilverkstaden på Stackarpsvägen i Klippan började brinna. Räddningsarbetet som utfördes av räddningstjänsten Åstorp och Klippan blev komplicerat på grund av att det fanns gasflaskor i byggnaden. Räddningspersonalen fick ut två gasflaskor, men enligt ägaren finns det minst en kvar och det är därför området kommer att vara avstängt under hela dagen och kommande natt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".