Mordåtal efter försvinnade i Hovs Hallar

En 21-årig man från Landskrona åtalades på fredagen misstänkt för mord på ett par från Hovs Hallar på Bjärehalvön. Paret har varit försvunnet sedan i januari och polisen har inte funnit deras kroppar.

Den 21-åriga mannen har suttit häktad sedan i mars misstänkt för att ha haft med parets försvinnande att göra. Något som han hela tiden nekat till. Polisen har letat intensivt efter Hovs paret, men utan att ha lyckats hitta kropparna. Och trots att man inte hittat kropparna så väljer vice chefsåklagare Göran Olsson att åtala 21-åringen som misstänkt för mord.

Men han garderar sig med att alternativt yrka grov misshandel och vållande till annans död alternativt människorov. Polisen menar att 21-åringen har kunna knytas till parets försvinnande genom spår i den 64-årige mannens bil som 21-åringen misstänks ha tagit efter försvinnandet och sedan sålt vidare.

Polisen har letat efter paret i trakten av Hovs Hallar där den 64-årige mannen och den 58-åriga kvinnan hade en bostad men också i sjö i Veberöd utanför Lund, dock utan resultat.

Åtalet som lämnades in till Helsingborgs tingsrätt idag omfattar även brottet missbruk av urkund och urkundsförfalskning eftersom 21-åringen ska ha försökt hämta ut en postförsändelse som var ställd till den 64-årige mannen. I det brottet är även en 62-årig man från Helsingborg misstänkt för missbruk av urkund sedan även han ska ha försökt hämta ut en postförsändelse till den försvunne mannen genom att använda hans körkort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".