SOS rustar sig för regnoväder

Det varnas för stora regnmängder i Skåne under söndagskvällen och natten och på SOS Alarm i Malmö kallar man nu in extra personal för att kunna ta emot alla de samtal som man räknar med kan komma om det blir översvämningar igen.

– Vi följer utvecklingen och har för säkerhets skull kallat in några extra man under eftermiddagen och kvällen och sedan har vi samarbete med andra SOS-centraler som hjälper oss att svara om det blir mycket här, säger Ola Nilsson driftsledare på SOS Alarm i Malmö.

Vid det förra regnovädret i början av juli fick man så många samtal till SOS om översvämning att många fick vänta väldigt länge i akuta nödfall. Och det är för att undvika en liknande situation som man nu kallar in extra personal.

– Men vi hoppas att det inte blir så mycket regn den här gången, säger Ola Nilsson driftsledare på SOS i Malmö.

Enligt SMHI väntas 50 millimeter regn komma under söndagen och måndag förmiddag. Det är betydligt mindre än vid översvämningarna i början av juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".