Mottagning för musiker i Malmö

Sedan några månader tillbaka finns en särskild mottagning i Malmö dit musiker och andra artister kan få hjälp med både psykiska och fysiska besvär.
Artister drabbas ofta av röstproblem och smärtor i rygg och axlar. Och när man har kroppen som arbetsredskap är det viktigt att kunna få hjälp och stöd snabbt. Bakom initiativet står allmänläkaren och amatörmusikern Karin Engquist som när hon upptäckte att det inte fanns någonstans för musiker och artister att vända sig drog igång verksamheten. Samlad kompetens - Det här är en grupp som sliter hårt på kroppen, säger hon. Tanken är att artisterna ska kunna söka och få snabb hjälp vare sig det gäller röstproblem, smärtor i rygg och axlar eller mental träning. Därför har Karin Engquist samlat kompetens inom både medicin och psykiatri. De flesta som jobbar där är själva amatör- eller proffsartister.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".