Företagare skriver på klimatupprop

Jordbruksföretaget Högestad-Christinehof på Österlen har skrivit på ”Näringslivets klimatupprop” och lovar nu att bli utsläppsneutralt. Lyckas man inte krävs kompensation i form av stödprojekt i fattiga länder.

Kompensationerna kan komma att kosta säger vd:n Carl Piper som ändå tycker uppropet är nödvändigt.

– Vi ser allt tydligare hur klimatförändringarna påverkar vår vardag med barrskog som dör allt snabbare och de gamla stora bokarna som är tunna uppe i topparna det är också en klimatförändring. Det händer så mycket och det går så otroligt snabbt, säger Carl Piper, vd på Högestad-Christinehof.

Hoppas på efterföljare
Carl Pipers domäner ser grönskande och frodiga ut och miljöarbetet här har redan pågått i många år. Men klimatförändringarna kommer ingen undan och därför har Högestad-Christinehofs förvaltning skrivit på företagarnas klimatupprop. Alla Sveriges företagare uppmanas där att förbinda sig att klimatanpassa sig och bli utsläppsneutrala. Carl Piper hoppas att andra företag skall följa hans exempel.

– Det finns ju de som inte tar det här på allvar. Man säger att det inte har någon betydelse för det har så liten påverkan. Men det tycker jag är fulltständigt fel, för hur lite vi än gör så är det ändå ett steg i en annan riktning. Det är de små stegen som är viktiga, säger Carl Piper, vd på Högestad-Christinehof.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".