Spelar för HIF trots MFF-kontrakt

Helsingborgs IFs tränare Stuart Baxter kände inte till att Babis Stefanidis skrivit på för Malmö FF så sent som igår när han tog ut laget till måndagens match mot AIK.

Stuart Baxter säger att han förberett sig för kvällens match mot AIK utan att ha all information om Babis Stefanidis planer på att skriva på för MFF och hade han vetet om planerna innan gårdagens sista träning så hade Babis Stefanidis kanske inte funnits på planen på måndagskvällen.

– Jag sa till Babis så sent som igår att så länge han är registrerad i Helsingborg hos oss så behandlar jag honom som en spelare i HIF. Jag har sagt till honom att jag förväntar mig att han gör ett professionellt jobb. När jag tror att han inte fixar det får han sitta på bänken, säger Stuart Baxter.

Babis Stefanidis kontrakt med HIF går ut vid årets slut. Därför kan han spela med MFF den här säsongen bara om MFF köper loss honom från HIF. Men det hoppas Stuart Baxter att HIF inte skall gå med på.

– Vi får bestämma oss vi vill ha ett lag eller pengar på banken. Det är ett enkelt resonemang, säger Stuart Baxter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".