Brevbärare dumpade post

Citymail säger upp och polisanmäler en vikarie i Landskrona. Orsaken är att vikarien dumpat post i ett buskage i stället för att dela ut den.

Enligt Citymail rör det sig om cirka hundra försändelser som skulle ha delats ut i början av förra veckan.

– Det är jätteallvarligt givetvis. Vi har ett löfte till våra kunder där vi till 100 procent ska dela ut deras post, säger Lars Andersson, marknadsdirektör på Citymail.

Det var i lördags som tio kilo post från Citymail hittades dumpat i ett skogsparti i Landskrona. Vikarien som skulle ha delat ut posten fick omedelbart sparken och Citymail polisanmälde också händelsen.

Inte första gången
Men det är inte första gången som Citymail drabbas av dumpad post. För fem år sen kom stora mängder post i Malmö på avvägar fem gånger under en månad. Då rapporterades det också om stor personalomsättning och osäkra arbetsvillkor på Citymail. Men Citymails marknadsdirektör Lars Andersson förnekar att den dumpade posten i Landskrona skulle ha någonting med dåliga arbetsvillkor att göra.

– Nej inte på något vis, utan i det här fallet är det en enskild person som har brustit i sitt ansvar, säger Lars Andersson, marknadsdirektör på Citymail.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".