Mordrättegång inleds om försvunnet par

Idag börjar en ovanlig mordrättegång i Helsingborg. En 21-årig man är åtalat för mord på ett par från Hov på Bjärehalvön som varit försvunna sedan i mitten av januari. Men kropparna efter det försvunna paret har aldrig hittats och den 21-årige mannen nekar till att ha med deras försvinnande att göra.

Den 64-årige mannen och den 58-åriga kvinnan brukade aldrig resa någonstans och de brukade hålla tät kontakt med sina släktingar. Men i mitten av januari bröts plötsligt all kontakt. En månad senare tog kvinnans son kontakt med polisen, men den gången ledde det ingenstans. Det var först i början av mars när det kom fram att den nu åtalade 21-årige mannen hade sålt den försvunne mannens bil som polisen förhörde honom och grep honom. 21-åringen erkände då att han även hade tagit den försvunne mannens körkort och ansökt om kontokort i hans namn. Polisen har också hittat blodspår som visar att kropparna efter det försvunna paret har legat i den bil som 21-åringen sålde. Mannen nekar dock till att ha någonting med försvinnandet att göra. Trots att polisen sökt med likhundar på flera platser har man fortfarande inte hittat kropparna efter det försvunna paret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista