Inga träningstider för handbollspojkar

Ett bråk om tider i Kävlinges idrottshallar gör att Löddeköpinges 13-åriga handbollspojkar står utan träningstider till hösten.

Den nybildade handbollsföreningen kom in för sent med sin ansökan om träningstider och nu får de leta lediga halltider hos grannkommunerna istället. Detta upprör Björn Lindbäck som är ordförande i Lödde handbollspojkar.

– Vi hade kommit in med vår ansökan cirka tre veckor senare än vad de andra föreningarna hade gjort. Men det betydelsefulla i sammanhanget är att vi inte hade lämnat in den innan man hade fördelat tiderna och meddelat de andra föreningarna i vår kommun, säger Björn Lindbäck.

Nekades av kommunen
Löddeköpinge handbollspojkar bildades först i mitten av maj efter att pojklaget brutit sig ur Löddeköpinges andra handbollsförening, Löddeköpinge Vikings. Anledningen var att pojkarna födda 1994 skulle få fortsätta träna tillsammans med pojkarna födda 1993 annars, en kombination som visat sig fungera dåligt det senaste året. Björn Lindbäck, ordförande för den nybildade föreningen, handbollspojkarna, säger att föreningen visserligen missade den teoretiskt sista ansökningsdagen, men han menar att rent praktiskt låg beslutet längre fram.

– Det fanns gott om tid att tillgodose även våra önskemål men det valde kommunen att inte göra, säger Björn Lindbäck.

Tommy Lindberg som är chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Kävlinge har en annan syn på saken. Han säger träningstiderna redan var fördelade när Löddeköpinge Handbollspojkar hörde av sig. Att ändra ett redan bestämt träningsschema skulle därför inte vara särskilt populärt.

– Skulle vi gjort en ändring då hade vi dels brutit mot vårt eget reglemente och det ville man inte göra. Dels hade vi fått ta bort en timme från en förening vi redan hade tilldelat tiden och det hade väl inte heller varit speciellt smart, säger Tommy Lindberg på Kävlinge kultur och fritidsförvaltning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista