Röstångabor kritiserar vattenproblemen

Nu höjs kritiska röster mot vattenproblemen i Röstånga. Så sent som i onsdags kom beskedet att man måste fortsätta koka vattnet eftersom kvalitén på vattnet försämrats ytterligare.

Privatpersoner och företagare tycker nu att Svalövs kommun har informerat för dåligt om bakterierna i dricksvattnet. Liselott Dükler Nilsson driver vandrarhemmet i Röstånga.

– Kommunen har överhuvudtaget inte gått ut med någon information till lokalbefolkningen. Det finns inga anslag någonstans utan den information vi har fått är via tidningen. Jag tycker det är dåligt, det här är en turistort, säger Liselott Dükler.

Dålig information
Regnvatten som sipprat ut i vattentäkten och en läcka i systemet som till en början hindrade klorering är det som är grunden till det dåliga vattnet i Röstånga. Men det är snart 14 dagar sedan de första problemen uppstod. Det är förvisso lång tid men ordförande Teknik och servicenämnden i Svalöv Stefan Andersson tycker inte att man informerat dåligt.

– Jag vill inte hävda att informationen är dålig nu men vi var dåliga på det i ubyggnadsskedet när vi fick reda på att vattnet var dåligt. Nu har vi vår information på Svalövs kommuns hemsida och sen sätts det upp anslag i Röstånga om det, säger Stefan Andersson, socialdemokratisk ordförande i Teknik och servicenämnden i Svalöv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista