Rättegång om försvunnet par inledd

En lång monolog från åklagaren. Så kan den första dagen av rättegången mot den 21-åring som är misstänkt för att ha mördat ett par från Hov på Bjärehalvön i januari sammanfattas. Parets kroppar är försvunna och 21-åringen nekar till att ha med försvinnandet att göra.

Åklagaren började rättegången på onsdagsmorgonen med att gå igenom de olika åtalspunkterna. Åklagaren hävdar att 21-åringen ensam eller tillsammans med någon annan fört bort och dödat paret. Det här nekar den åtalade själv till, men däremot erkänner han att han har förfalskat den försvunne mannens namnteckning och lyckats teckna lån i tre banker på sammanlagt 450 000 kronor i den försvunne mannens namn.

Hade inga pass
21-åringen har tagit hand om och sålt den försvunne mannens bil, men själv hävdar han att han köpt den av mannen och betalat handpenning. I den här bilen så har det hittats blod från det försvunna paret, det har man lyckats komma fram till med hjälp av en dna-analys. Men det finns ingenting som direkt kopplar 21-åringe till blodspåren i bilen. Åklagaren gick också igenom det försvunna parets personliga situation i dag, och konstaterade att dr sällan reste någonstans, att ingen av dem hade något pass och att de inte tagit ut några pengar från sina konton sen den 11 januari i år. Den dagen bröts också alla kontakter med vänner och bekanta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista