Lommapolitiker kritiserar tjänstemän

Det finns en misstro mot de egna tjänstemännen bland politikerna i Lommas miljö- och byggnadsnämnd. Trots att en extern konsultfirma inte kunde hitta några fel i miljökontorets arbete kräver politikerna i en egen rapport att tjänstemännen ska arbeta snabbare och billigare.

När den politiska arbetsgruppen lämnade sin rapport till miljö- och byggnadsnämnden hade gruppens ordförande moderaten Carin Hansson, ännu inte läst den externa rapporten. Slutsatserna i den egna rapporten skiljer sig också kraftigt från konsultfirmans bedömning. Av den framgår att vissa politiker i nämnden visar misstro mot de egna tjänstemännen trots att de gör ett bra jobb. Politikerna själva konstaterar bland annat att miljökontoret bör minska kommunens kostnader genom att bli mer effektiva i sitt arbete. Rapporterna ska leda till bättre verksamhet hävdar Carin Hansson.

– Vi har en dialog med miljökontoret, var någonstans har de rätt och var har vi rätt. Jag har ingen misstro mot tjänstemännen, men det är klart, det uppfattas så om man inte säger hurra hela tiden och det är det som är problemet. Man måste få komma med om inte kritik så i alla fall frågeställningar som kan uppfattas som kritik, säger Carin Hansson, moderat ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

I sin rapport skriver politikerna bland annat att miljöinspektionerna inte får upplevas som en belastning och ”petiga” de ska istället vara informativa och på en ”lagom nivå”.

– Det är inte säkert att vi har formulerat oss jättebra heller, fortfarande är det så att det är väldigt viktigt att man lägger väldigt mycket energi på det som är viktigt, säger Carin Hansson, moderat ordförande i miljö- och byggnadsnämnden i Lomma.  effektiviseras

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista