Kritiken pressar personalen

En politisk arbetsgrupp kräver att miljökontoret i Lomma ska arbeta snabbare och billigare medan en extern konsultfirma pekar på personalbrist och allvaret i att politikerna saknar förtroende för sina tjänstemän.

Bakom den politiska arbetsgruppens krav döljer sig en misstro mot de egna tjänstemännen.

– Det sätter press på personalen. Samtidigt är det positivt att man gjort en granskning av vår verksamhet och funnit att vi har hög rättsäkerhet och god kompetens, säger Ola Gustafsson, miljöchef i Lomma kommun.

Men den politiska arbetsgruppens slutsats kan tolkas som skarp kritik mot hur Ola Gustafsson och hans personal arbetar. Bland annat skriver man att miljöinspektionerna inte får upplevas som en belastning och ”petiga” utan ska istället vara informativa och på ”lagom ”nivå.

Trygg med egna arbetet
Förtroendegapet är stort, bland annat har det framkommit i två politiker jämfört med utomstående djurskyddsinspektörer för att se hur lång tid en inspektion borde ta och konstaterat att de egna inspektörerna är långsamma. Men Ola Gustavsson avvaktar och känner sig trygg med miljökontorets arbete.

– Vi vet ju att vi utnyttjar våra resurser på det bästa möjliga sättet och det tycker jag är det viktigaste egentligen, säger Ola Gustafsson, miljöchef i Lomma kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista