Semesterslut ger risk för köer

I dag är sista dagen på industrisemestern och Vägverket fruktar mycket trafik på de skånska vägarna med risk för köbildning till följd.

Det då tusentals personer vänder hem från semestern.

- Räkna med att det kommer vara mycket trafik på vägarna och då även många husvagnar som stoppar upp trafiken, säger Tobias Jeppsson, vägtrafikledare på Vägverket i Skåne.

På söndagsförmiddagen såg det ännu lugnt ut på vägarna i Skåne. Men under eftermiddagen och kvällen räknar Vägverket med mycket trafik och risk för köbildning på framförallt E6:an, E22:an och väg 9 mellan Ystad och Brösarp.

- I och med att det är så många som är ute på vägarna och har bråttom hem ökar risken för att råka ut för en olycka, säger Niklas Thorslund säkerhetsansvarig på Motormännen.

Han betonar därför att man ska vara extra försiktig om man ger sig ut på vägarna idag.

- Var ute i god tid, ta det lugnt, håll hastighetsbegränsningarna, håll avståndet, ha alltid säkerhetsbälte på dig och ta raster, uppmanar Niklas Thorslund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista