Regn ger klirr i kassan hos stövelföretag

Det har klafsats och plaskats kring många fötter den här sommaren. För att undvika vätan har många svenskar köpt stövlar. Tre Torn i Helsingborg har sålt som aldrig förr.

– Det är klart att när det regnar blir det väldigt positivt i försäljning på våra gummistövlar. Det har varit en väldig bra sommar hitintills, säger Magnus Månsson, vd för Tre Torn som tror att försäljningen i år kommer att öka med mellan 20 och 30 procent. Juli månad har varit fantastisk för företaget som är världens näst största stövelföretag.

Omkring 800 000 par stövlar kommer Tre Torn att ha sålt när året är slut, de flesta av dem på den skandinaviska marknaden. Normalt säljs det inte så mycket stövlar på sommaren utan det är fram mot hösten som försäljningen sker. Nu när stövlarna har vällt ut från lagren så måste tillverkningen inför hösten sättas i gång tidigare än normalt.

– Tittar man framåt höst så har vi jaktsäsong på gång, vi har alla barn som ska ha stövlar till dagis och skola. Vi måste skruva på vår produktion redan nu för att täcka höstens kapacitet.

– Det är ju personligen inte världens bästa sommar semestermässigt - men arbetsmässigt jättebra, säger Magnus Månsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista