Mordåtalad 21-åring nekar fortfarande

Under tisdagen fortsatte rättegången mot den 21-åring som är misstänkt för att ha mördat två personer i Hovs Hallar på Bjärehalvön i januari. 21-åringen erkänner att han förfalskat och lånat pengar i den försvunne mannens namn, men nekar till att ha något med försvinnandet att göra.

21-åringen har suttit häktad sen i mars och polisen och åklagaren vill ha honom dömd för att ha mördat det försvunna paret. Men när tingsrätten häktade honom ville den inte gå så långt, utan han sitter häktad misstänkt för människorov, alltså för att ha fört bort det försvunna paret. Polisen och åklagaren är övertygade om att det försvunna paret är döda. Men problemet är att man inte hittat några kroppar och att det inte finns något som direkt visar att 21-åringen har dödat dem.

Hittade blodspår i bilen
21-åringen har tagit över ägandet till den försvunne mannens bil. Själv påstår han att han har köpte den av mannen, som sagt att han ställt till det för sig och var tvungen att resa bort i två till tre månader. 21-åringen har också erkänt att han stulit den försvunne mannens körkort och bankkort och att han förfalskat mannens namnteckning och lånat 450 000 kronor i hans namn. Men han nekar alltså till att ha med försvinnandet att göra, trots att polisen funnit blodspår efter paret i bilen som 21-åringen säger att han köpt av den försvunne mannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista