Färre reste över sundet

Antalet passagerare på färjorna mellan Helsingborg och Helsingör har minskat kraftigt i sommar. I juni i år var passagerarna nästan 14 000 färre än under samma period i fjol. Och det är Sundsbussarna eller Ace-Link som de nu heter som har stått för hela minskningen.

– Det beror på att vädret i juni har varit väldigt dåligt, menar Karin Juul Pedersen VD för Ace-link.

Att den danska semestern nu ligger senare än förr om åren är en annan förklaring till att Ace-Links passagerare var 20 procent färre i juni i år än i juni i fjol. För de andra två rederierna HH-ferrys och Scandlines var juni i år något bättre än i fjol och Karin Juul Pedersen menar att Sundsbussarna är mer känsliga för dåligt sommarväder än de stora rederierna.

Sundsbussarna är på sommaren mer beroende av turister än de större färjorna som har en trogen skara affärsresande året om vilket gör dem något minde turistberoende tror Karin Jul Pedersen.

Men det är inte bara i juni som Ace-link har minskat passagerarantalet. Än så länge har man nästan tio procent färre resenärer än i fjol. Med intensiv marknadsföring och höstens nya färjor hoppas Ace-link nu kunna vända trenden.

- Jag tror inte att vi kommer tappa fler passagerare, säger Karin Juul Pedersen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista