Besöksrekord för Malmö museer

Sommarens blöta väder har lett till regnrekord i Skåne, men det har också bidragit till andra mer positiva rekordsiffror, åtminstone i Malmö.

Malmö museer satte under juli 2007 ett nytt besöksrekord. Under månaden betalade nästan 40 000 personer entré till bland annat Malmöhus slott och Teknikens och Sjöfartens hus. Det gamla julirekordet var på 30 000 besökare. Rekordsiffrorna kan också jämföras med i fjol då Malmö museer hade knappt 18 000 besök under den soliga och varma julimånaden. Publikchefen på Malmö museer, Helga Larsson menar också att den stora anledningen till succén är vädret.

– Utan tvekan kan vi tacka vädret för det, men sen har vi också fina utställningar, tillexempel tidernas stad som är en utställning om Malmö och 100 procent Malmö som är en fotoutställning, säger Helga Larsson, publikchef på Malmö museer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista