Ronja i skånsk musikalversion

Under fredagen kommer det att vara fullt med rumpnissar och rövare i skogen i Hög. Då är det nämligen premiär för en musikaluppsättning av Ronja Rövardotter.

Föreställningen kommer att spelas utomhus de tre närmaste helgerna på spelplatsen i Hög. För regin står debutanten Fredrika Tungström.

– Vi kommer få en se en ganska så trogen Astrid-föreställning. Vi har försökt hålla oss i enlighet med hennes bok och hennes bild av vad Ronja och hennes värld handlar om, säger Fredrika Tungström.

Tv-filmatisering påverkar
Björngrottan, Mattisborgen med dess helvetesgap och vildvittrorna, ja vem får inte upp bilder i huvudet av hur Ronja Rövardotters värld ser ut? Fredrika Tungström säger att det svårt att inte påverkas av den populära tv-filmatiseringen men att teaterföreställningen här ändå kommer gå sin egen väg. Huvudrollen Ronja spelas av 15-åriga Lisa Norrgren.

– Det känns jätteroligt. Det är lite svårt att spela Ronja, i vissa avseenden är hon ganska lik mig men i vissa är hon inte alls lik mig, säger Lisa Norrgren.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista