Malmö kritiseras för virtuell satsning

Malmö stad var först av kommunerna i Sverige att meddela sitt intåg i den virtuella världen Second life. Kommunen ville öppna ett medborgarkontor för att framför allt nå de yngre med information.

På onsdagen berättade dessutom Stapelbäddsparken i Malmö att de också köpt land i den omtalade datavärlden. Men nu kritiseras satsningen, bloggaren Alexander Sofroniou menar att Second life inte alls når så många ungdomar som man tror.

– Man ska inte lura sig själv att tro att en massa människor och ungdomar hänger där hela dagarna när de ska hitta information utan de gör de på internet.

Malmö stad har bland annat tänkt att visa framtida byggnader i Second life, exempelvis Malmös nya fotbollstadion.

– Det kanske är en bra idé, men frågan är om det är värt pengarna. Vill de visa upp bilder på en ny fotbollsarena skulle jag föreslå Malmö kommun att lägga ut dem på sin hemsida. Barcelona har tillexempel sin fotbollsarena i 3-d på sin hemsida, säger Alexander Sofroniou, bloggare.

Viktig framtidssatsning
Måns Adler, ansvarig för Second life på Stapelbäddsparken tycker att etableringen i den virtuella världen är en viktig framtidssatsning som kommer betala sig över tid.

– Jag skulle säga att det är förhållandevis lite pengar, för Stapelbäddsparken rör det sig om mellan 20 000 och 30 000 kronor. Det är ganska små summor i slutändan, säger Måns Adler, ansvarig för Second life på Stapelbäddsparken.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista