Kullens betalbommar krånglar

De automatiska betalbommarna i entrén till Kullabergs naturreservat ställer till problem. Köbildning och krångel har under sommaren retat förbipasserande.

Tanken bakom de gula bommarna som i påskas ersatte den bemannade betalstationen var att underlätta för parkförvaltningen och spara in på personalkostnader. Men mot slutet av bommarnas första sommar retar krångel och köer förbipaserande.

- Det blir mycket bilar vid samma tillfälle. Systemet klarar inte riktigt det trycket och då upplever folk frustration, säger Daniel Åberg som är förvaltare av Kullabergs naturreservat.

Egentligen skulle de två turistvärdarna som finns på plats vid bommarna vara kvar denna vecka och bilisterna skulle därefter vara hänvisade till informationsskyltar. Nu är det däremot bestämt att värdarna kommer vara kvar tills i början av september för att hjälpa till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista