Privata vakter patrullerar Ängelholm

På fredagen startar ett försök med att låta privata ordningsvakter patrullera i centrala Ängelholm på fredags- och lördagskvällar för att hålla ordning. Försöket betalas av Ängelholms kommun, ett antal fastighetsägare och nattkluben Banhof.

De privata vakterna ska patrullera på platser där det tidigare förekommit klagomål på bråk och skadegörelse. Försöket har tillkommit på polisens initiativ, säger Ann-Sofie Persson som är biträdande närpolischef i Kulla-Bjäreområdet.

– Enligt trygghetsmätningar och det antalet brott som inträffar har det visat sig att runt Storgatan, Sockerbruksområdet och krogarna behövs det extra ögon. Ordningsvakterna kan vara på plats hela tiden och vara synliga. Polisen ansvarar för ett stort område och vi kan inte vara på plats vid det här området hela tiden, säger Ann-Sofie Persson, biträdande närpolischef i Kulla-Bjäreområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista