Lärare i Helsingborg missnöjda

En attitydundersökning som skol- och fritidsförvaltningen gjorde i våras visar att var fjärde gymnasielärare i Helsingborg är missnöjd med sin arbetssituation.

Men Roger Starkenberg, biträdande kommunombud för Lärarnas riksförbund i Helsingborg menar att det verkliga missnöjet är betydligt mer utbrett än så. Nu fruktar han att bristerna i arbetsmiljön kommer gå ut över kvaliteten på undervisningen.

– Det är ju tillexempel lärartäthet, arbetstakt, material, investeringar, lokaler och kommunikation med ledningen. Givetvis går det ut över kvalitén, säger Roger Starkenberg på Lärarnas Riksförbund i Helsingborg.

Undervisningens kvalité hotad 
Roger Starkenberg tror att gränsen för vad gymnasielärarna kan stå ut med samtidigt som de vidhåller kvalitén på undervisningen snart är nådd.

– Jag tror den gränsen för enskilda är mycket nära och i största allmänhet inte så långt borta för när man inte klarar att fortsätta hålla kvalitén uppe, säger Roger Starkenberg på Lärarnas Riksförbund i Helsingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista