Inga extrapengar trots kritik

Var fjärde gymnasielärare i Helsingborg är missnöjd med sin arbetssituation det visade en undersökning som skol- och fritidsförvaltningen gjorde i våras. På Lärarnas riksförbund tror man att det verkliga missnöjet är betydligt mer utbrett än så.

Men trots kritiken kommer Helsingborgs stad inte att satsa mer pengar på gymnasiet, det säger folkpartisten Christer Rasmusson, ordförande i skol- och fritidsnämnden i Helsingborg.

– Vi ser mycket allvarligt på den här kritiken för vi ska ju se till att eleverna får en bra undervisning på gymnasieskolorna i Helsingborg. Nästa år är det många friskolor som har lagt in ansökningar om att få lov att starta upp och då gäller det att vi kan ha en konkurrenskraftig kommunal skola, säger Christer Rasmusson.

Inga extrapengar till gymnasiet
Enligt Christer Rasmusson så kommer man att främst inrikta sig på det organisatoriska och ge skolledarna större möjlighet att komma ut i verksamheten och också öka självstyret för skolorna. Men lärarnas kritik gäller mer än organisation, det handlar om för stora grupper, för mycket arbete och dåliga lokaler och undervisningsmaterial. Faktorer som kräver pengar för att förbättras, men mer pengar till gymnasiet i Helsingborg blir det inte.

– Till skolan generellt sett hoppas jag att det kommer mer pengar men jag inte lova att pengarna går direkt till gymnasiet. Vi vill ha en satsning speciellt på grundskolan så att man lär sig baskunskaperna där, säger Christer Rasmusson (fp), ordförande i skol- och fritidsnämnden i Helsingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista