Plastikkirurgen kan ha utsatt fler för brott

Utredningen mot den sexanklagade plastikkirurgen i Malmö sväller och de senaste dagarna har flera nya kvinnor trätt fram och anmält. Men advokaten Max Fredriksson befarar att det finns ett stort mörkertal.

Han är ombud för sex kvinnor som anklagar plastikkirurgen för sexuellt ofredande.

– Jag befarar att det finns ett mycket stort mörkertal. Efter att det här har kommit fram i media så finns det personer som börjar fundera vad som egentligen hände på den här kliniken. Om det är personer som har blivit sövda eller fått någon form av tablett och känner att någonting inte står rätt till när de vaknat upp så uppmanar jag dem att ta kontakt med polisen, säger advokat Max Fredriksson.

Just att våga polisanmäla är ett stort steg att ta för kvinnorna menar Max Fredriksson.

– Det är många som har gått och burit på det här ett tag, allt från några månader till två år. När den första anmälan har kommit så har de här kvinnorna som gått och tänkt på det här tyckt att det var väldigt modigt av den här kvinnan att anmäla. De känner att de också vill anmäla, det är en process för att må bättre, säger advokat Max Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista