Polisen avlossade första skottet

Det har nu framkommit att det var polisen som avfyrade de första skotten i skottdramat som utspelade sig i centrala Malmö tidigt i lördags morse. Inte tvärtom, som det tidigare uppgetts.

Två civila poliser hade stannat för rött ljus vid korsningen Amiralsgatan/Drottningatan när de hörde och såg skottlossning från en mörkblå bil som stod bakom dem. Poliserna stiger då ut ur bilen för att legitimera sig och närmar sig den bakomvarande bilen.

- Passageraren i bilen riktar då ett vapen mot polismannen och uttalar ett hot. I samband med det uppfattar polisen det som en nödvärnssituation och avlossar ett skott, säger Stefan Sintéus, tillförordnad polismästare i Malmö.

Gärningsmännen avlossade då ett skott mot polismannens kollega som nyss stigit ur bilen och kollegan besvarar eldgivingen. Vad det var för sorts hot som riktades mot polismännen vill Stefan Sintéus inte avslöja, men han säger att polismännen såg det som allvarligt. Han menar att den fortsatta utredningen får visa på vad som verkligen hände.

En person sitter redan anhållen misstänkt för inblandning i skottdramat men ska inte ha befunnit sig i bilen på Amiralsgatan. Än så länge har polisen inga misstänkta för själva skottlossningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista