Internutredning efter polisskott

Under måndagen påbörjade polisen en internutredning kring vad det egentligen var som utlöste skottlossningen i centrala Malmö tidigt i lördags morse.

Stefan Sintèus tillförordnad polischef i Malmö vill inte gå närmare in på varför poliserna sköt.

– Det har säkert funnits anledningar för dem att agera som de har gjort men det får vår interna utredning visa, säger Stefan Sintèus.

Hänvisar till internutredning
Polisen är mycket förtegen kring skottdramat och vill inte kommentera exakt vad det var som ledde till att de civila poliserna, som var på ett allmänt spaningsuppdrag, drog vapen. Istället hänvisar man till den internutredning som startade på måndagen. Den ska så småningom ge svar både på vad som hände mer exakt och varför polismännen kände sig tvingade att skjuta.

– Jag vill inte gå in på hoten och kommentera det, utan det får utredningen visa, säger Stefan Sintèus, tillförordnad polischef i Malmö.

Anhållen i sin frånvaro
Sedan i söndags är en 25-årig man anhållen i sin frånvaro misstänkt för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott, polisen letar också efter ytterligare en man. Båda männen är kända sedan tidigare för ungdomskriminalitet. Polisen har också hittat den röda bil som hastigt lämnade platsen och kommit fram till att även de som körde den var inblandade.

– Vi har konstaterat att det finns en koppling mellan personerna i de båda bilarna. Vad den kopplingen är får utredningen under dagen visa, säger Stefan Sintèus, tillförordnad polischef i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista