Malmö opera får tillbyggnad

För första gången sedan 1959 byggs Malmö opera och musikteater till. Operan som är kulturminnesskyddad kommer få en mer inbjudande baksida där operans lilla verkstadsscen också har sin entré.

Tillbyggnaden är på tre våningar och kommer förutom en ny entré också innehålla kontorslokaler och på måndagen togs det första spadtaget. Göran Davidsson som är projektledare för bygget säger att det inte handlar om att förändra den befintliga byggnaden utan om att ge den ett tillskott.

– Vi har tänkt att den här byggnaden ska smälta in så bra som möjligt i den befintliga byggnaden i och med att det är ett byggnadsminne och k-märkt vill vi inte göra för stora ingrepp i det befintliga. Vi kommer att använda oss av ett tegel som är snarlik det som finns och fönstren görs i teak med samma utformning som de gamla, säger Göran Davidsson, projektledare på stadsfastigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista