Sd uteslöt invandrarvänlig medlem

Sverigedemokraterna har uteslutit en medlem som uppges vara anhängare av fri invandring. Ordföranden för Sverigdemokraterna på Österlen Paul Svensson säger att medlemmen Sven-Erik Eriksson i Tomelilla, har inte följt partiets politik.

– För det första står han inte bakom vår flyktingpolitik och det är ju vår hjärtefråga. Jag har fått uppfattningen om hans resonemang att vi ska öppna gränserna helt och hållet, säger Paul Svensson.

Går tvärs emot partilinjen
Att företräda Sverigedemokraterna och samtidigt argumentera för en generösare flyktingpolitik, det går inte för sig. Enligt Paul Svensson skrev sig den före detta socialdemokraten Sven-Erik Eriksson själv på en valsedel för Sverigedemokraterna och kom på det sättet in i fullmäktige. Sedan dess har Paul Svensson förgäves försökt få Sven-Erik Eriksson att följa partiets politik. Men Sven-Erik Eriksson har tvärtom lagt förslag som går tvärs emot Sverigedemokraterna och det inte bara när det gäller flyktingpolitiken. Han har också velat införa speciella förmåner för politiker.

– Trots uppmaningar från mig och andra på styrelsenivå på Sverigedemokraterna Österlen har han lagt motioner tillexempel om att samtliga fullmäktigeledamöter ska ha gratis inträde till bad och gymanläggningar i Tomelilla kommun. Det strider fullt och fast mot vad vi tycker och tänker om att vi själva ska tillskansa oss en massa förmåner för att vi sitter i fullmäktige, säger Paul Svensson ordförande för Sverigedemokraterna på Österlen.

Fotnot: P4 Radio Malmöhus har sökt Sven-Erik Eriksson utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista