Fem års fängelse för knivdåd

En 22-årig man dömdes på måndagen av Helsingborgs tingsrätt till fängelse för dådet där en 50-årig man knivmördades i Helsingborg tidigare i våras.

22-åringen döms till fem år fängelse för grov misshandel och vållande till annans död men inte för mord som åklagaren ville.

Det var i början av mars som 50-åringen blev knivskuren efter ett pubbesök i centrala Helsingborg. Mannen sökte svårt skadad upp sin dotter och vägrade att söka vård, möjligen eftersom han själv var efterlyst och skulle i fängelse. När ambulansen väl kom var det för sent och han avled av sina skador.

Sprang på kniven
Den nu dömde 22-åringen har uppgett att han fått ett slag och att han sparkade ner den äldre mannen. Enligt 22-åringen ska den äldre sedan ha sprungit på kniven som 22-åringen tagit fram för att skrämmas. Men det resonemanget accepterade inte tingsrätten i Helsingborg, 22-åringen var skyldig men inte till mord eftersom tingsrätten anser att hans avsikt inte var att döda. 22-åringen dömdes också att betala skadestånd. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista